Мащабна акция срещу битовата престъпност в Бургас, има много задържани

Полиция

Мащабна полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда на територията на Областната дирекция (ОД) на МВР в Бургас. Има множество задържани, както и иззети вещи – предмет на битови престъпления, съобщиха от полицията в морския град, предаде БТА.

Не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост. В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия, са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, каза Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

Паралелно на контролно-пропускателните пунктове около Бургас-град продължават проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Икономическа и криминална“, както и екипи на бургаската жандармерия.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.