Паоло Дженовезе пристига в България

Една от най-ярките звезди на съвременната италианска кинематография, Паоло Дженовезе, пристига в София за официалната премиера на книгата си „Първият ден от моя живот“ и едноименната филмова адаптация, режисирана от самия него.

Действието в романа (превод: Мария Добрева, 328 стр., 24 лв.) се развива в Ню Йорк в наши дни. На преден план са четирима души: мотиваторът Наполеон, гимнастичката Емили, полицайката Арита и дванайсетгодишният Даниел. И четиримата са твърдо решени да се самоубият. Но миг преди да направят непоправимия жест, непознат човек – или ангел? – ги убеждава да сключат пакт: в продължение на седем дни той ще им покаже как животът продължава в тяхно отсъствие, след което ще ги остави да решат дали да го прекратят. Така започва пътешествието им в бъдещето, където ще изживеят приключения на ръба на реалността, ще се сплотят и ще започнат да гледат на себе си и на другите по различен начин. А след седмия ден ще се върнат в първия. И това може би ще бъде първият ден от новия им живот.

Роден в Рим през 1966 г., Паоло Дженовезе е писател, сценарист и режисьор с оригинален творчески почерк. Режисирал е над 10 филма по свои сценарии, сред които „Мястото“, „За всичко е виновен Фройд“, „Съвършено непознати“, пожънали огромен успех, като последният има над 15 римейка и е удостоен с награда „Давид на Донатело“ за най-добър филм и най-добър сценарий. Дженовезе е автор и на няколко романа, сред които „Супергерои“ и „Първият ден от моя живот“, екранизирани блестящо под негова режисура.

Паоло Дженовезе пристига в София в края на февруари по покана на „Колибри“ и Синелибри за две специални кино-литературни срещи. Освен че ще представи лично книгата и филма „Супергерои“, които вече са познати на немалка част от българските читатели/зрители, Дженовезе ще присъства на официалната българска премиера на комедийната драма „Първият ден от моя живот“. Във филма участват едни от най-обичаните италиански актьори: Тони Сервило, Маргерита Буй, Валерио Мастандреа, Сара Серайоко и др.

📌 28 февруари, Casa Libri, 18:00 ч., Прожекция на СУПЕРГЕРОИ 👉Билети: https://epaygo.bg/1331841872 

От 20:00 ч., отново в Casa Libri, ще се състои представяне на романа и филма „Супергерои“ в присъствието на Паоло Дженовезе с вход свободен (за предварително запазване на място пишете на: [email protected])

📌1 март, кино „Люмиер“, 18:15 ч., Премиерна прожекция на филма ПЪРВИЯТ ДЕН НА МОЯ ЖИВОТ, 👉Билети: https://epaygo.bg/3685514949 

20:15 ч., кино „Люмиер“: Разговор с Паоло Дженовезе след края на филма и представяне на едноименния роман. Вход свободен!

Билети за двете събития можете да закупите онлайн от EasyPay, на касите на EasyPay и в CASA LIBRI. Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/409046718082304/ 

Можете да поръчате книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.