Паоло Дженовезе пристига в България

Една от най-ярките звезди на съвременната италианска кинематография, Паоло Дженовезе, пристига в София за официалната премиера на книгата си „Първият ден от моя живот“ и едноименната филмова адаптация, режисирана от самия него.

Действието в романа (превод: Мария Добрева, 328 стр., 24 лв.) се развива в Ню Йорк в наши дни. На преден план са четирима души: мотиваторът Наполеон, гимнастичката Емили, полицайката Арита и дванайсетгодишният Даниел. И четиримата са твърдо решени да се самоубият. Но миг преди да направят непоправимия жест, непознат човек – или ангел? – ги убеждава да сключат пакт: в продължение на седем дни той ще им покаже как животът продължава в тяхно отсъствие, след което ще ги остави да решат дали да го прекратят. Така започва пътешествието им в бъдещето, където ще изживеят приключения на ръба на реалността, ще се сплотят и ще започнат да гледат на себе си и на другите по различен начин. А след седмия ден ще се върнат в първия. И това може би ще бъде първият ден от новия им живот.

Роден в Рим през 1966 г., Паоло Дженовезе е писател, сценарист и режисьор с оригинален творчески почерк. Режисирал е над 10 филма по свои сценарии, сред които „Мястото“, „За всичко е виновен Фройд“, „Съвършено непознати“, пожънали огромен успех, като последният има над 15 римейка и е удостоен с награда „Давид на Донатело“ за най-добър филм и най-добър сценарий. Дженовезе е автор и на няколко романа, сред които „Супергерои“ и „Първият ден от моя живот“, екранизирани блестящо под негова режисура.

Паоло Дженовезе пристига в София в края на февруари по покана на „Колибри“ и Синелибри за две специални кино-литературни срещи. Освен че ще представи лично книгата и филма „Супергерои“, които вече са познати на немалка част от българските читатели/зрители, Дженовезе ще присъства на официалната българска премиера на комедийната драма „Първият ден от моя живот“. Във филма участват едни от най-обичаните италиански актьори: Тони Сервило, Маргерита Буй, Валерио Мастандреа, Сара Серайоко и др.

📌 28 февруари, Casa Libri, 18:00 ч., Прожекция на СУПЕРГЕРОИ 👉Билети: https://epaygo.bg/1331841872 

От 20:00 ч., отново в Casa Libri, ще се състои представяне на романа и филма „Супергерои“ в присъствието на Паоло Дженовезе с вход свободен (за предварително запазване на място пишете на: [email protected])

📌1 март, кино „Люмиер“, 18:15 ч., Премиерна прожекция на филма ПЪРВИЯТ ДЕН НА МОЯ ЖИВОТ, 👉Билети: https://epaygo.bg/3685514949 

20:15 ч., кино „Люмиер“: Разговор с Паоло Дженовезе след края на филма и представяне на едноименния роман. Вход свободен!

Билети за двете събития можете да закупите онлайн от EasyPay, на касите на EasyPay и в CASA LIBRI. Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/409046718082304/ 

Можете да поръчате книгата ТУК.