Елисавета Белобрадова: Вървим към президентска губерния

Елисавета Белобрадова Кадър: Нова тв, архив

„От република с парламентарно управление, член на Еврозона и Шенген, с подновено въоръжаване и изпълнила ПВУ, ние вървим към президетска губерния, затънала в тинята на руското влияние в периферията на нормалния свят.“

Това написа във Фейсбук депутатът от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова. По думите ѝ НДСВ се завръщат на „стар, изморен кон“ след срещата на Симеон II с Митрофанова, която не би била възможна, ако в нея участваха хора с достойнство и родова памет.

Ето и останалата част от публикацията на Белобрадова:

„Механика на политическия реализъм:
1. 10.01 Продължаваме промяната връщат втория мандат и започва да тече едноседмичният сток, в който президентът трябва да избере политическата сила, на която да връчи третия мандат. Социологическите проучвания сочат, че гражданите смятат за най-подходяща и смислена политическа сила за получаване на третия мандат Демократична България. Демократична България заявява пет приоритета:
– Влизане в Еврозона
– Влизане в Шенген
– Съдебна реформа
– Изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост
– Модернизация на армията

2. 11.01 ГЕРБ прави грандиозна истерия с измислен терорист, който имал връзка с Демократична България. Следва закрито заседание на Народното събрание, за да установи, че въпросният млад човек от Великобритания, който бил при баба си на село с два куфара с книги и “черен прах на бял лист” няма общо с никого в страната, но напъването по “терористична” линия продължава два дни, докато не става ясно, че никой не се интересува този измислен скандал.

3. 12.01 В паниката за мандата се включва и прокуратурата като вади “грандиозни” разкрития, свързани с компанията Nexo, която не извършва дейност в България и си плаща глоба по някакво административно нарушение на другия край на света. Отново истерия, заседания, комисии. Йордан Цонев застава на първа линия до ГЕРБ и Гешев в битката.

4. 16.01. БСП получава мандата, за да не го реализира за четвърти път. Президентът прави редица чисто политически изказвания, за да си измие ръцете от този обречен ход и повтаря опорките на Гешев, ГЕРБ и ДПС.

5. 20.01. Госпожа Нинова прави пародия на лидерска среща, на която пристига Бойко Борисов и обявява, че БСП “много се е променила”.

6. 20.01 Председателят на Сметната палата отказва да изпълнява политически поръчки и да фабрикува факти и действия във връзка с измисления скандал “Nexo” и за по-малко от 24 часа му взимат главата. БСП подкрепя инициативата на ГЕРБ и ДПС с абсолютно измислени мотиви.

7. 24.01. ГЕРБ привикват в Народното събрание Камелия Нейкова, председател на ЦИК, за да каже как всичко ще е наред с хартиените бюлетини за 02.04 и да не се притесняваме. За 26.03 нямало да успеят, но за 02.04 ще са готови казват от ЦИК и за всеки, който е имал майстори у дома е ясно, че подобно твърдение е смехотворно.

Шегата настрана, уви, не е допуснато, обаче, ръководството на печатницата на бюлетините да потвърди думите ѝ, въпреки искането на колегите от ПП да бъдат изслушани в НС.
Какво значение има това, ще попитат хората. Политическият натиск е изборите да не са края на април, за да няма време да се приеме механизма за контрол на главния прокурор, ето какво е значението.

8. ИТН започват събирането на подписи за президентска република, докато Възраждане събират подписи срещу еврото.

Прокуратура, президент, ГЕРБ, ДПС, БСП, куп стари и охлузени политически субекти, руски пари срещу пет приоритета и двайсет човека парламентарна група“, пише тя и добавя, че се надява, да се даде шанс на механизма за контрол върху главния прокурор.

1 Коментар

  1. А Демократична България вървят към логичен финал в политиката, тъй като в няколко парламента вече показаха, че си нямат идея какво правят там.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.