Гълъб Донев: Хората очакват свестни решения и действия

Снимка: Пресцентър на МС

Министерският съвет ще одобри отпускането на допълнителни 73 милиона лева за обществения транспорт в цялата страна. С парите трябва да се гарантира намаление при пътуването за ученици и пенсионери, а деца до 10 години ще се возят безплатно.

Средствата са предвидени да покрият новите отстъпки до края на тази година. Така учениците над 10-годишна възраст ще пътуват не с 20%, а със 70% отстъпка. Възрастните хора пък ще получат още 20 на сто намаление, което прави 40% по-евтини карти за градски транспорт, обясни служебният премиер пред министрите.

Допълнителните намаления влизат в сила от 1 февруари.

„Виждаме, че когато всеки който върши работата си, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите, има резултати за хората“, обобщи Гълъб Донев.

Донев коментира и приближаването на края на мандата на този кабинет, макар че отсега е ясно, че той ще оглави и следващия служебен.

„Датата на следващите предсрочни парламентарни избори е вече известна – 2 април. Мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица. Последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия“, заяви министър-председателят.

Гълъб Донев анонсира, че министрите на днешното си заседание ще приемат и новата методика на оценка на работоспособността, за да бъде въведена по-голяма справедливост за хората с уврежданията.

„Ако всеки върши работата, за която е избран или е назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай. Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край“, добави той.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.