Костадин Костадинов се похвали във Фейсбук, че синът му раздава „балтии“ в училище

Костадин Костадинов и синът му. Снимка: Инстаграм

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов разкри, че неговият син е участвал в групов бой със свои съученици, които не са били съгласни с провеждането на референдум дали България да приеме еврото. За случая разказа самият Костадинов във Фейсбук профила си, защото се гордеел с постъпката на своя син.

От разказа на политика става ясно, че пълнолетният му син е нападнал и набил негов съученик, след като момчето публично е изразило несъгласието си с референдума, който се организира от партия „Възраждане“ и граждански активисти.

„Моят син събира подписи за референдума за запазването на лева в неговото училище. Преди два дни обаче се разиграва следната случка. Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, за да събере в неговия клас. След малко обаче идва друг, оказал се бабаитът на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава утвърдителен отговор, начинаещият евроатлантик къса демонстративно бланката и казва – „ето какво мисля за вашата подписка“. Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора – или да отиде и да разпечата за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски). Любителят на еврото отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите“, разказва Костадинов.

След което набитото момче се връща с приятели, които се сбиват със сина на Костадинов и неговите приятели. „Последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото. След като повежда в резултата с 2:0 в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра…Има моменти, в които много се гордея с децата си, и този е точно един от тях“, казва политикът.

Не става ясно дали все пак училищното ръководство е наложило наказания на участниците в боя. Още повече, че синът на Костадинов е набил свой съученик заради изразено мнение.

 


Малко по-късно в социалните мрежи се появи друга версия за случилото се в училището, от което става ясно, че до „балтии“ не се е стигнало.