Четем уютното криминале „Камериерката“ от Нита Проуз

„Камериерката“ на Нита Проуз е най-новото заглавие в каталога на издателство „Лабиринт“. Съвсем скоро книгата ще излезе и като пълнометражен филм на „Юнивърсъл“ с Флорънс Пю в главната роля.

„Камериерката“ е отличена като най-добра книга в раздел „Трилъри“ на Гудрийдс за 2022 г., определена е и за една от 20-те най-добри книги за 2022 г. на Амазон.

Аз съм Моли, вашата камериерка.

Знам всичките ви тайни. Знам и кътните ви зъби.

А вие какво знаете за мен?

Камериерката Моли е сам-сама на белия свят. След смъртта на ексцентричната си баба си няма никого. И сякаш е невидима, докато се труди неуморно в грандхотел „Риджънси“, докато чисти и заличава следите от гостите. Никой не я забелязва, никой не ѝ обръща внимание.

Но един прекрасен ден тя намира баснословно богатия господин Блек, един от постоянните посетители на хотела, много мъртъв в леглото. Сега вече всички погледи са вперени в камериерката, основна заподозряна за странната смърт на тузаря.

Подреденият свят на Моли се преобръща с главата надолу. Ще успее ли тя да разчисти и тази бъркотия? И да докаже, че няма пръст в престъплението?

„Камериерката“ е отличен образец на така нареченото „уютно“ криминале, където уж има трупове, а повествованието не ни натоварва и разкрива, че няма тайна, която не може да бъде разбулена, ако влагаш в това душата си.

Нита Проуз е дългогодишен редактор във водещи канадски издателства и работи с най-изявените писатели. В момента е вицепрезидент и главен редактор на канадския клон на „Саймън анд Шустър“. „Камериерката“ е дебютният ѝ роман, който жъне огромен успех във всички 42 държави, където е издаден. Скоро ще бъде екранизиран от „Юнивърсъл“, главната роля в пълнометражния филм е поверена на Флорънс Пю.

Може да е анимация

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на издателството ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.