Илън Мъск отказа да цензурира Медведев, оставил „хората да си решат“

Шефът на SpaceX, Tesla и Туитър Илън Мъск, отказа да изтрие публикация на бившия руски президент Дмитрий Медведев след сигнал в социалната мрежа.

По-рано Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, написа, че никой няма нужда от съществуването на Украйна, затова тя ще изчезне като държава.

Това накара организацията на хакерите активисти „Анонимните“ да призове за изтриването на публикацията. Според тях тя насърчава омразата и по същество може да се определи като държавна пропаганда.

Всички новини са пропаганда до известна степен„, заяви Мъск. Той се противопостави на призивите за цензура и допълни, че „хората трябва да вземат решения сами„.

 

Това накара някои да определят Мъск като „полезен идиот“ за руския режим.

Предприемачът обаче не е пестял критиките си за руските държавници. В края на миналата година Дмитрий Медведев обяви, че през 2023 година в САЩ ще избухне гражданска война, а Тексас ще е съюзи с Мексико.

Това определено са най-абсурдните прогнози, които някога съм чувал, като същевременно показват удивителна липса на осведоменост за напредъка на изкуствения интелект и устойчивата енергия„, коментира тогава Мъск.

Милиардерът бе един от първите помогнали на Украйна със сателитния интернет Starlink, който позволи независима комуникация на силите на Киев.

Мъск обаче е против ескалацията на конфликта и призовава да се подхожда внимателно и да се търси мирно решение, заради реалната опасност от Трета световна война.