Актрисата Виктория Колева помага на деветокласниците да изкарат 6 по литература

Трудната литературна материя вече няма да измъчва учениците от 9. клас. Виктория Колева и Книгоиздателска къща „Труд“ предлагат “Класиките, преразказани за ученици по учебната програма за 9. клас” – ценно помагало за всеки ученик, който иска да разбере класическата литература и да изкара шестица.

Изучаваните произведения, включени в помагалото, са: „Пътешествията на Гъливер“ – Джонатан Суифт; „Дон Жуан“ – лорд Джордж Байрон; „Евгений Онегин“ – Александър Пушкин; „Дядо Горио“ – Оноре дьо Балзак; „Мадам Бовари“ – Гюстав Флобер; „История славянобългарска“ – Паисий Хилендарски.

Целта на автора и на издателството е с тези помагала да дадат „основа на учениците да разберат дълбоко онова, което учат, и то да им помогне, когато започнат вече да разработват своите теми и анализи“. Помагалата ще бъдат от полза и за учителите по литература.

Виктория Колева е най-харизматичните актриси в Народния театър, има повече от 120 роли на сцената, а вече на книжния пазар могат да се намерят и шестте й помагала – от 7. до 12. клас, с които учениците лесно да разберат текстовете на класиците. И то по учебните правила. Целта на автора и издателя е да се предаде на учениците съдържанието на изучаваната от тях класическа литература по начин, който да акцентира основните достойнства на произведението – да се научат учениците да разказват голямо по обем съдържание, като безусловно се придържат към оригинала по творчески начин.

Можете да поръчате помагалото ТУК.