Взрив и пожар от презаредена тротинетка в дома на китариста на Слави

Цветан Недялков

Взрив на презаредена тротинетка и последвал пожар са станали в дома на музиканта от „Ку-Ку бенд“ Цветан Недялков на столичната улица „Козлодуй“, съобщи в профила си във Facebook телевизионният водещ и лидер на ИТН Слави Трифонов.

От МВР съобщиха, че сигналът за експлозията е подаден около 10 ч. Взривът е избухнал в жилищна кооперация на ул. „Козлодуй“ заради презареждане на батерията на тротинетката. От МВР уточниха, че вследствие на него е възникнал пожар, който е унищожил домашно имущество. На място бяха изпратени два противопожарни автомобила, като за щастие пострадали няма.

Оказа се, че собственикът е именно Цветан Недялков и че е бил в апартамента по време на инцидента.

„Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия“, разказва Слави Трифонов в профила си в социалната мрежа.

„Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба. Взривът избива прозорците и подпалва апартамента“, пише още в поста си Трифонов. Той отбелязва, че китаристът Цветан Недялков и неговият син са живи и здрави. Изгорели са три китари.

„Пиша тези редове, за да ви отправя сигнал за внимание, когато купувате такива устройства. Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Така че – внимавайте!“, призовава Трифонов.