Вход свободен за галериите и музеите в София на 24 май

Снимка: Пиксабей

С традиционно шествие от Министерството на образованието в София в 10 и 30 ще започне честването на 24 май. Пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ от 11 часа ще започне официалната церемония.

Словото ще бъде произнесено от писателя Георги Бърдаров, а стихотворението „Аз съм българче“ ще бъде изпълнено от първокласници. В програмата ще се включат и учениците от Музикалното училище. На площад „Славейков“ през целия ден ще има среща с писатели, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

„Празникът ще започне в 11 часа, но ще продължи през целия ден. Ще има среща с писатели, детска работилница, литературна работилница, пазар за книги. Всички общински музеи и галерии ще бъдат със свободен вход. Така че каним всички софиянци да се насладят на празника, дано и времето е подходящо, за да можем да отбележим най-светлия празник. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този вълнуващ празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, защото това са най-важните ценности“, добави кметът на столицата.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.