ДПС поискаха Велико народно събрание

ДПС

Парламентарната група на ДПС предлага свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията. Причината за това искане е, че „държавата е в тотален разпад – нищо не функционира, а всеки записва всеки“, каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ на брифинг в кулоарите на парламента. 

„Всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници от НАТО, Европейския съюз. Заприличахме на анимационна държава! Нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права в страната се правят на моралисти и морални съдници. Какъв е изходът от тази ситуация?“, попита риторично Карадайъ.

И отговори: „Преди година и половина, ние от ДПС предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. Истински, дълбоки реформи без промени в конституцията няма как да станат. Затова сега, в тази ситуация, ние от ДПС предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание“.

Преди ден Кирил Петков обяви, че се има „активно мероприятие на службите с участието на депутата Радостин Василев“ в опит за провал на кабинета.

2 Comments

  1. Престанете да им казвате политически сили!!! Те са политически слабости.Вече колко избора и не могат нищо да направят ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СЛАБОСТИ.Казвайте им Първата политическа слабост иска да се съюзи с втората политическа слабост,ама другите политически слабости не се съгласяват.Няма нищо силно в тези слабости,които представляват по-малко от 30% от народа.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.



Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.