Къро е разстрелян от упор, ръцете му били вързани със свински опашки

МВР вече предприе действия да придобие цялата информация по официални канали по случая с убийството на Красимир Каменов-Къро в Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. В момента сме в комуникация с властите в ЮАР. Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място с хода на разследването. Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

55-годишният бизнесмен Красимир Каменов бе застрелян вчера сутрин в къщата си в Кейптаун. Заедно с него бяха убити съпругата му, охранител и детегледачката. От полицията в южноафриканския град съобщиха, че сигналът за четирите тела е подаден около 8.20 часа на 25 май.

Демерджиев припомни, че това не е първият подобен случай.

„През 2018 г. в ЮАР бяха убити български гражданин и неговата съпруга (Демерджиев визира Ангел (Анджело) Димов и съпругата му Незабравка (Неси) Пеева – бел.ред). Ние правим и ще направим всичко възможно да установим връзките между тези събития, както и връзките между предходни събития и настъпилото сега убийство, като сме обединили действията на всички служби и цялата оперативна информация. Работим активно“, добави вътрешният министър.

Той съобщи, че със заповед на главния секретар на МВР Петър Тодоров на територията на цялата страна протича операция, насочена към представителите на криминалния свят, способни да извършват тежки престъпления против личността.

„Нашата цел е да установим връзките и причините, довели до това престъпление. Да разкрием извършителите и евентуалните поръчители“, каза още Иван Демерджиев.

Междувременно южноафрикански медии съобщиха нови подробности за убийството на Къро. Според сайта TimesLive съседите на Каменов не са чули никакъв шум, въпреки че портата на къщата е съборена и изглежда така, сякаш през нея е минал мощен автомобил. Ръцете на три от жертвите – съпругата на Къро, гледачката и гардът, са били с белезници и зад гърбовете им, а ръцете на самия бизнесмен са били овързани със свински опашки.

Красимир Каменов е разстрелян от упор. Предполага се, че оръжието на нападателите е било със заглушител.