Скандал в парламента: Божанков вбеси „Възраждане“, скочиха му на бой

Работният ден в парламента започна със схватка между представители на „Възраждане“ и народния представител от ПП-ДБ Явор Божанков. 

Обиди, закани и счупени очила. Това е резултатът сутрешната схватка в парламента, по време на която депутатите буквално се хванаха за гушите. Причината беше декларация на „Възраждане“, които за пореден път призоваха ПП-ДБ да върнат втория мандат и ги обвиниха в национално предателство, пише „Сега“. На това отговори бившият депутат от БСП и настоящ кадър на ПП-ДБ Явор Божанков. Той обяви, че хората на Костадинов са „крайна популистка проруска партия, която иска да ни закара на избори“ и „токсичен отпадък в политически смисъл“,  тъй като „никой няма, а и сега не иска да преговаря с тях“. И продължи с това, че обуславят чуждия интерес да няма правителство“. Обвини ги, че са „на градус“ и че националните предатели са те, тъй като не искат искат бъдеще за България.

„Възраждане“ говорят за меки китки, но и двамата с Цончо (Ганев, бел. ред.) и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, каза още Божанков.

Светкавичната реакция на двамата споменати в декларацията не закъсня и те налетяха на бой на Явор Божанков.

Водещият заседанието Росен Желязков усети назряващия скандал, но не успя да успокои „Възраждане“, които се скупчиха на трибуната около Божанков. Последваха ги депутати и от останалите парламентарни групи, като единствено от БСП останаха да наблюдават ситуацията отстрани.

Резултатът от скандала са чифт счупени очила на депутат от „Възраждане“, а Манол Пейков от ПП-ДБ беше одран по бузата. Заседанието беше прекъснато за почивка и охлаждане на страстите.

Кадри: Нова тв