„Посрещнахме олимпийско бебе“: Златното момиче Катрин Тасева стана майка

Катрин Тасева

Златното момиче Катрин Тасева стана майка за първи път. Малкият Николай се е родил в 8:15 часа в екипа на д-р Даниел Ставрев, анестезиолога д-р Драгостин Кренчев, неонатолога д-р Зорница Василева и ак. Таня Аргирова. Бебето е с тегло от 3 870 гр. и ръст 54 сантиметра. 

Бременността на Тасева премина леко. През първия триместър бившата гимнастичка се сблъска с нормалните неприятни симптоми, съпътстващи началото на бременността, но неразположението бързо отстъпи място на насладата от растящия нов живот.

Златното момиче разбира през октомври, докато е на летището на път към Финландия, че е бременна. Тестът, който отчел щастливата новината, пък станал подарък за таткото – Станислав Сивков.

Съвсем малко след това дошли и предложението за брак пред коледната елха на площада в Пловдив. Десетки негови приятели, преоблечени като Дядо Коледа, разпънаха транспарант с надпис: „Ще се омъжиш ли за мен?“, докато Станислав коленичел. 

Катрин очаква да се завърне към работното си ежедневие веднага щом се възстанови от раждането. След постигането на множество победи в спортната си кариера обаче, талантливата гимнастичка изглежда е планирала още по-емоционална житейска промяна, като смята да не отлага дълго следващото бебе.

Ето какво написа в профила си в Инстаграм д-р Даниел Ставрев:

„Посрещнахме олимпийско бебе. В 8.15 ч. тази сутрин роди бившата гимнастичка Катрин Тасева. Малкият Николай дойде с тегло от 3870 грама и ръст от 54 сантиметра. Бебето получи име Николай и е първо дете за Катрин и партньора й Станислав Сивков.

Бременността премина леко, а Катрин имаше възможността да продължи да работи активно с бъдещите надежди на спортната гимнастика, които обучава у нас и зад граница.

Сега, след постигането на множество победи в спортната си кариера, талантливата гимнастичка планира още по-емоционална житейска промяна, като смята да не отлага дълго следващото бебе“.