„Нито една жертва за 1 г., а струваше само 62 хил. лв.“

Снимка: БНТ, архив

Благодарение на монтираните колчета на пътя през Кресненското дефиле за една година в участъка няма нито една жертва на катастрофа. 

Ето какво написа по този повод Тома Белев във фейсбук профила си:

За една година нито една жертва.

А струваха само 62 хиляди лева.

От 2008 година до юли 2022 неразумно каране взе 71 жертви и 386 пострадали.

62 хиляди лева, които отдели правителството Петков – по решение на Гроздан Караджов, след отказ на МОСВ да обвързва мерките за безопасност с корупционният проект за магистрала през дефилето

Защо не бяха дадени тези средства 14 години трябва да отговарят министрите на регионалното развитие и директорите на АПИ през тези години. Трябва да отбележа, че тези 60 хиляди са по-малко от заплатите на всички отговорни за пътищата в МРРБ и АПИ за 1 месец и са пренебрежима сума срещу десетината милиарда лева разпределени от тях за пътища през тези години.

Предполагам, че тези 60 хиляди лева не бяха дадени за да се прокара безумният корупционен проект на пътната мафия през дефилето и да има за какво да се обвиняват „зелените“.

Естествено не трябва да забравяме отговорността на некомпетентните, но много гласовите псевдоорганизации като Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, Клъстъри Зелен транспорт, Браншова камара Пътища, Природата за хората, Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле и още десетина други, които припяваха на Симеон Пашов и ГБС в процеса на заблуждаване на обществото.