Загубихме един от най-красивите гласове на планетата. Шиниъд О’Конър си отиде на 56

Шиниъд О'Конър

Шиниъд О’Конър почина на 56-годишна възраст след години на битка с психично заболяване, съобщава „Дейли Мейл“.

„С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашата любима Шиниъд. Семейството и приятелите ѝ са съсипани и поискаха уединение в този много труден момент“, гласи изявлението на семейството, цитирано от The Irish Times.

Ирландската певица стана световна звезда през 1990 г. със сърцераздирателния си кавър на Nothing Compares 2 U на Prince.

По информация на медията преди смъртта си Шиниъд е прекарвала времето си в Ко Роскомън и Лондон.

Тъжната вест идва година след като 17-годишният син на О’Конър Шейн избяга от болница и се самоуби.

В последния си туит певицата публикува снимка на Шейн със следното послание: „Оттогава живея като немъртво нощно създание. Той беше любовта на живота ми, лампата на душата ми“.

Певицата е родена на 9 декември 1966 година в Ирландия. Дебютният ѝ албум The Lion and the Cobra излиза през 1987 г., влизайки в топ 40 в класациите на Обединеното кралство и САЩ. Световноизвестна става през 1990 г., когато се прочува с кавър на Nothing Compares 2 U на Prince.

Певицата е ръкоположена и за свещеник. Споделя за силния си интерес към религиите и критикува Католическата църква и Ватикана заради скандалите със сексуално насилие над деца.

През 2012 г. самата Шиниъд сподели, че е направила опит за самоубийство, като е приела свръхдоза хапчета. Тя призна и за още 2 опита да сложи край на живота си, докато е била женена за Бари Херидж.

Освен починалия ѝ син, певицата има още 3 деца.

През 2018 г. Шиниъд О’Конър приема исляма и смени името си на Шухада Садакат.

По-рано тази година певицата спечели награда за класически ирландски албум на музикалните награди RTÉ Choice.

Музиката ѝ беше обичана по цял свят и талантът ѝ беше безподобен и извън сравнение, написа ирландският премиер Лео Варадкар в Tуитър.