„Момичето, което говори мечешки“: Нов роман от авторката на „Къщата на кокоши крака“ Софи Андерсън

„Момичето, което говори мечешки“ е новият приказен роман от авторката на „Къщата на кокоши крака“ Софи Андерсън, който излиза на български език на 3 август с логото на издателство „Лабиринт“.

Преводът от английски е на Александър Маринов, а корицата и илюстрациите са дело на художничката Катрин Онеста.

Софи Андерсън, авторката на „Къщата на кокоши крака“, ни поднася нова вълнуваща история за приключения и приятелство, в която са вплетени приказки от славянския фолклор за мечки, принцеси и змейове, както и важни уроци за любовта и за истинския ни дом.

Янка копнее да разбере истината за себе си. Съвсем невръстна е била намерена в меча пещера. Въпреки че живее щастливо у дома с любящата си приемна майка, тя не се чувства намясто в селото. Другите деца ѝ се подиграват, защото е много по-едра и силна от тях.

Една сутрин Янка открива, че са ѝ пораснали мечи крака, и напуска селото. Трябва да намери истинското си място и се осмелява да навлезе в Снежната гора заедно със своята домашна невестулка Мишколов, за да открие историята на миналото си. Но в тъмните дебри дебнат какви ли не опасности и тя разбира, че дори и в най-чудноватите приказки, с които е отраснала, се съдържа истина. А тъкмо когато наближава да научи коя е всъщност, се случва нещо ужасно, което може да я остави в гората… завинаги.

СОФИ АНДЕРСЪН се е наложила като една от най-популярните сред децата авторки на книги, които ги въвеждат в свят на въображението и на дръзките мечти. Завършила е Ливърпулския университет, работила е като геолог и учителка по естествознание, сега се е отдала на писането и на домашното обучение на четирите си деца.

Родена е в Суонзи, Уелс, Великобритания. В момента живее със семейството си в Езерната област, Северозападна Англия.

Черпи вдъхновение за книгите си от фолклора, предимно от славянските приказки, които ѝ е разказвала баба ѝ от Прусия

Удостоявана е с множество награди. Книгите ѝ за деца са преведени на повече от двайсет езика.

Младите читатели в България я познават от „Къщата на кокоши крака“, превърнала се в едно от любимите им четива.

Можете да поръчате новата ѝ книга през фейсбук страницата на издателство „Лабиринт“ ТУК.