Слави Трифонов: Започва ли гангстерска война?

Слави Трифонов

Започва ли гангстерска война, пита Слави Трифонов, категоричен, че „убийството на Алексей Петров беше предизвестено“. Лидерът на ИТН пита дали убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви, покушението срещу Иван Гешев имат връзка с покушението срещу бившата барета.

Трифонов настоява да разбере от управляващите дали застреляният бизнесмен е бил посредник между ГЕРБ и ПП за преговорите за кабинет и дали е имал общ бизнес с бащата на Кирил Петков.

Той припомня и предишните покушения, при които бившият каратист и съветник в ДАНС оцеляваше.

„Имаше два опита за убийство срещу него. 2002 година беше уцелен в гърдите и в крака, но оживя. И 2015 година беше стреляно срещу него с гранатомет. Тоест, това, което се случи днес не беше неочаквано. Но то ясно показа, че държавата и службите са слаби и скопени. И не са в състоянието нито да прогнозират, нито да предотвратят подобен – показен разстрел“, прави изводи Трифонов в публикацията в профила си във Фейсбук.

Лидерът на ИТН се връща отново към огласения запис от заседанието на „Продължаваме промяната“, от който става ясен планът на управляващите за чистка в службите и намерението им да овладеят МВР.

„Нали в онзи прочут запис Кирил Петков каза, че трябва да овладеят службите и те да станат техни? И ето, с помощта на Бойко Борисов, те овладяха службите и какво от това?“, коментира Слави Трифонов.

И задава въпросите, на които иска да получи отговор:

1. Това началото на гангстерска война ли е?

2. Има ли връзка между убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров?

3. Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?

4. Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да – кога, къде и защо?

5. Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?

6. Има ли нещо общо взривът срещу Иван Гешев с убийството на Алексей Петров?

7. Защо НСО охранява Кирил Петков, ген. Атанасов и Христо Иванов? Има ли заплаха срещу тях и ако да – от кого и откога?

И осми въпрос, но няма да е последен: Как ще ни приемат в Шенген след тези показни убийства, взривове, безпомощно МВР и, въобще, безпомощни правоохранителни институции и безполезни приказки за реформа в съдебната система?

Това са въпроси към управляващите, защото те носят отговорност за състоянието на държавата.“, пита Слави Трифонов.