Майката на Даная към шефа на „Пирогов“: Без „имам човек“ трудно се оцелява

Ани Стоянова

Ани Стоянова – майката на 15-годишната Даная през май, която загуби живота си, публикува във Фейсбук статус по повод сутрешното тв интервю с директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. Припомняме, че Ани издирваше специалисти, които да оперират спешно дъщеря ѝ в почивен ден през фейсбук страниците. Даная не беше спасена, но самата тя успя да спаси няколко души, след като майка ѝ дари органите ѝ.

Днес Ани Стоянова остро реагира на коментара на шефа на „Пирогов“, провокиран от случая с Мустафа Емин и детето му, огласен от медицинска сестра от болницата в социалната мрежа и дори публикуван на официалната фейсбук страница на „Пирогов“.

Ето какво пише днес майката на Даная:

Гледах сутрешния блок с Директора на “Пирогов”.

Чувствам се мръсна, бясна, ядосана…

Не знам от къде да започна, но това интервю беше като излязло от учебник по манипулация.

Д-р Димитров каза “Агресията е навсякъде около нас”

Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал.

Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели?

Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохирургия ми каза, че и е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала.

Къде бяхте, когато с цялата злоба на света взе химикал от ръцете ми извивайки го?

Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, защото беше късно, а аз останах сама?

Къде бяхте, докторе?

Защо тогава не дойдохте да си говорим за агресия?

Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра?
Защо не написахте, че министърът ви се обади лично?
Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади?
Ще ви кажа защо, докторе!
Защото ние отивайки в “Пирогов” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие, нямате нормална комуникация с пациенти и родители
Защото вие, докторе, можете и да убивате…и убивате!
Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на специалисти, с лоши графици, с политическа зависимост, понякога и с некомпетентност.

Дано повече хора познават я министър, я политик, защото истината е, че така шансовете им са по-големи.

Без “имам човек” трудно се оцелява!

Спрете да настройвате пациентите и родителите срещу лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните срещу другите, за да си имате своите армии, с които да продължавате да превръщате българското здравеопазване в успешен бизнес за малцина и инструмент за политически манипулации!

Уважаеми медици, не се поддавайте на манипулациите, че ние сме едни срещу други и не оценяваме вашите трудности! Те това искат! Да не сме на една страна, за да не станем достатъчно силни, за да променим системата така че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитров, очаквам да качите този текст на страницата на Пирогов.