Земетресение в Благоевград, 4 по Рихтер разлюляха околността

Земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер е регистрирано в Благоевград тази сутрин, показва справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (БАН).

Трусът е бил в 5:25 часа с дълбочина 14 км. Земетресението е усетено от жителите на Благоевград и региона.

Към момента няма постъпили сигнали за материални щети или пострадали хора на територията на община Благоевград след земетресението от тази сутрин, съобщиха от община Благоевград.

Оттам посочват, че няма данни за нарушения и на обекти от инфраструктурата. По разпореждане на кмета Илко Стоянов екипи от община Благоевград извършват обходи за проверка. Създадена е необходимата организация за реакция при подобни ситуации, допълват от общинския пресцентър.

Сигнали за възникнали щети и/или пострадали хора могат да бъдат подавани на дежурните денонощни телефонни линии на общинската администрация – 073/ 88 44 06, 073/ 88 44 34 или на тел. 112.

БТА припомня, че в последните дни има висока сеизмична активност в района на Симитли. От 4 септември насам там бяха регистрирани над 50 земетресения с различен магнитуд по скалата на Рихтер