Васил Терзиев: Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата е срещу модела на управление

Васил Терзиев

„Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни е срещу модела на управление“, заяви в неделя пред БНТ Васил Терзиев, кандидат на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) и „Спаси София“ за кмет на София.

Астрологията си казва думата, коментира той с ирония изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще обявят своя кандидат-кмет за София като „свърши ретроградният Меркурий“.

„Критиките са към централизирания модел на управление, фаворизирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет – това са пороците, които искаме да изчистим от управлението“, каза Васил Терзиев и подчерта, че са необходими повече средства и по-добро планиране, да се дадат повече правомощия на районните кметове.

„Винаги съм бил отборен играч. Работим да няма балотаж, няма значение с кой кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане. Нямам обвързаност с никакви служби. Отварянето на досиетата на родителите ми не е в моите правомощия“, каза още Васил Терзиев и заяви, че някои от улиците като „Граф Игнатиев“ и „Аксаков“ могат да се сдобият с по-хубави имена.

„Общото в бизнеса и политиката е умението да работиш с хора, да намираш начин, по които да обединиш всички. Различното е отговорността“, смята Терзиев.

„Основната разлика е, че в единия случай харчиш своите пари, а в политиката харчиш парите на хората. Всяка стотинка трябва да бъде ясно къде отива“, допълни кметът на район „Слатина“ Георги Илиев, който също бе гост в БНТ.

„ГЕРБ имат някои хубави инициативи. „Зелена София“ включва енергията на гражданите. Това е невероятна инициатива“, каза Георги Илиев. Направеното метро е нещо хубаво и положително, което се е случило в мандата на ГЕРБ, заяви от своя страна Васил Терзиев.
Той определи твърденията, че ще е кандидат за бъдещ премиер като нещо в сферата на възможностите, но поясни, че първата стъпка е кметският пост в столицата.

1 Коментар

  1. И това го казва видният потомък на ДС, нямам думи!

Коментарите са ограничени.