Васил Терзиев за Антон Хекимян: Нали ГЕРБ обясняваха, че София не е учебна кола?

Васил Терзиев

„Опитите на журналисти да влизат в политиката не са свършили много добре и може би има причина за това“, коментира кандидат-кметът на ПП-ДБ Васил Терзиев в първото си изказване след като стана ясно, че доскорошният директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Антон Хекимян влиза в кметската надпревара за София. 

Терзиев намира номинацията за наистина нестандартна, както я анонсира преди дни лидерът на ГЕРБ, но и „странна“. Освен това е „трудно да бъде откъсната от образа на партията“.

„Кандидатурата е в разрез на това, което и Бойко Борисов, и Георги Георгиев казаха за техния кандидат. Когато г-н Георгиев описа моята кандидатура, написа, че „София не е учебна кола“. В същото време избират да заложат на човек, който седмица преди началото на кампанията решава да се занимава с проблемите на София. За да работи добре едно демократично общество, трябва да има Китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен лично са странни“, каза Терзиев в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Едно е да общуваш с политици, друго е да се включиш като кандидат за кмет на София“, добави той. Терзиев признава, че Хекимян може да се справи, „но е по-различно, когато си отделил месеци на това“.

„Ние работим от месеци. Два пъти сме обиколили районите на София, за да се запознаем с проблемите. Тук стои въпросът относно подготовката за тази битка. Няма как някой да каже, че не е подготвен. Ние месеци сме отделяли усилия, за да изградим екип“, добави кандидатът на ПП-ДБ.

Той не се притеснявал от кандидатурата на Антон Хекимян. „Нито аз, нито екипът ми се притесняваме. За нас централното нещо в кампанията е било как да стигнем до гражданите и да ги спечелим с добрите ни идеи. Превъзхождам Хекимян със значително по-голям управленски опит и със значително по-голяма подготовка за конкретната задача. С много силен екип, който е екип, а не отделни хора, събрани в една листа“, категоричен бе той.

Сред първостепенните, но и трудни задачи според Терзиев е бюджетът на София за 2024 г.

„Бюджет 2024 – трябва да се започне работа по него от прекрачването на „Московска“. Първото нещо, което трябва да се поправи, е целият процес. Ключовото нещо, за което ние ще се борим от ден едно, е повече пари да отидат при районните кметове“, заяви Терзиев, който смята, че в момента има деление на „наши и ваши“:

„70% от средствата отиват в районите, където има кметове на ГЕРБ. Това дали си кмет на ГЕРБ или на друга партия не трябва да бъде водещо за ресурсите, с които разполагаш. Бихме работили да бъде по-честна формулата“.

1 Коментар

  1. Този ако стане кмет, значи хората в София определено нямат инстинкт за самосъхранение.

Коментарите са ограничени.