Актьорска школа на името на Андрей Баташов отваря врати на 7 октомври

Сред преподавателите са бивши студенти на големия български актьор, гост-лектори ще бъдат и звезди от родните театри

 

Актьорска школа, носеща името на една от най-големите звезди на българския театър – АНДРЕЙ БАТАШОВ, отваря врати на 7 октомври.

 Театралната школа, която ще въведе своите възпитаници в необятния свят на театъра, събира отново двама от студентите на Баташов в класа на проф. Снежина Танковска– БОЖИДАР ПОПЧЕВ и МАРИАНА ЙОТОВА, заедно с режисьора КРИСТИАНА БОЯДЖИЕВА. Школата ще приема възпитаници над 12 г. възраст.

 Официалното откриване на актьорска школа „АНДРЕЙ БАТАШОВ“ ще бъде на 7 октомври 2023 г. (събота) от 11:00 ч. в Клуб „Бг Ритъм“ (НДК, подлеза на х-л Хилтън). Всички, които желаят да научат повече за школата и да станат част от нея, както и тези, които искат да си припомнят за Андрей Баташов, са добре дошли на събитието, на което се очаква да присъстват и колеги и приятели на актьора.

На първата среща преподавателите ще разкажат подробности за програмата на школата и занятията, които ще се провеждат събота и неделя. Освен обучение по актьорско майсторство и работа по подготовка на спектакли, хореография, пластика и вокални умения в присъствието на режисьор, възпитаниците на школата ще имат уникалния шанс да работят с гост-лектори – актьори от столични театри, да посещават театрални постановки, както и да участват във фестивали на театралните школи в страната.

Цената на курса е 160 лв. на месец за 16 учебни часа, а записването може да стане на e-mail [email protected] .

Преподавателите

БОЖИДАР ПОПЧЕВ – актьор, завършил актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов, участник в спектакъла „Ритъм“ на Андрей Баташов. Има повече от 50 роли в театъра, киното, тв сериали и реклами.

 

МАРИАНА ЙОТОВА – актриса, певица и хореограф, завършила актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов. Актриса в ДТ „Н. О. Масалитинов“-Пловдив, вокален педагог, хореограф и режисьор.

 

КРИСТИАНА БОЯДЖИЕВА – театрален режисьор в Драматичен театър – Ловеч, докторант на Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, катедра Етнология. Режисьор на десетки спектакли за възрастни и деца и ръководител на проекти, свързани с театралното изкуство.

 

 За Андрей Баташов

Андрей Баташов бе един от най-именитите и обичани български актьори. Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 г. във Волгоград в Русия. Завършил е НАТФИЗ, където беше доцент по актьорско майсторство, има над 40 роли в театъра и киното. Той бе преподавател в театралната академия. Андрей Баташов има десетки роли на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Театър „Сълза и смях“ и Театър 199. Като режисьор е поставял постановките „Ритъм“, „360 градуса“, „SEXXX“ и „Разбираш ли ме правилно“. През 2007 г. поставя 500-я юбилеен спектакъл на постановката „Секс, наркотици и рокендрол“, която е на сцената повече от 15 години.

Незабравимият актьор стана част от небесния театър на 10 ноември 2010 г.

Партньор на театрална школа „Андрей Баташов“:

Клуб по български народни танци „ЧАНОВЕ“