„Жабки зелени“: Стихчета за деца от Анита Тарасевич с илюстрации от Матея Аркова

Красивите илюстрации на Матея Аркова допълват пътешествието в чудния детски свят.

„Жабки зелени“ (с логото на Книгоиздателска къща „Труд“) е новата книга със стихотворения за деца на Анита Тарасевич.

Авторката на приказката „Коледата на майка Зайка“, на веселите стихотворения в „Петленце, момченце“ и забавната история в две книжки за мишлетата Миш и Маш отново ще изненада децата с много въображение и вълнуващи открития. Забавните стихчета включват герои като любопитно коте, зелени жабки, лакоми козички, добродушни костенурки, вярно куче и др. А самите истории ще донесат много усмивки, радост и щастие за малките читатели.

Красивите илюстрации на Матея Аркова допълват пътешествието в чудния детски свят. Книгата е оценена подобаващо и е реализирана с подкрепата на Министерство на културата.

Анита Тарасевич е член на Съюза на българските писатели. Главен редактор на „Читалищен вестник“ от 1998 г. През 2008 година министърът на културата проф. Стефан Данаилов я удостоява с плакет и диплом за ролята й в българската култура, а през 2016 г. е удостоена от президента Росен Плевнелиев с грамота и почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“. През 2018 г. Анита Тарасевич получава най-високото отличие на Министерство на културата – „Златен век“ за приноса й в българската култура, връчено от министър Боил Банов.

Можете да поръчате „Жабки зелени“ ТУК.