„Синелибри“ и във Варна от тази вечер

Кино-литературният фестивал „Синелибри“ акостира във Варна днес. От 13 до 29 октомври ще имате възможност да гледате едни от най-вълнуващите европейски кинопремиери за годината във Фестивален и Конгресен Център Варна.

Стартът на филмовия маратон тази вечер в 20:00 ч. е с премиера на „Капитанът“ с Пиерфранческо Фавино в главната роля. Филмът разказва действителната история на Салваторе Тодаро, който спасява живота на моряци от вражески кораб, оцелели след потъването му, застрашавайки безопасността на собствената си подводница и нейния екипаж.

Програмата включва „Господин Блейк на вашите услуги!“ с Джон Малкович, премиера на „Ваймар експрес“ в присъствието на режисьора Милена Фучеджиева, разтърсващата история за любов, превърнала се в неизлечима мания, „Само ние двамата“, „Страсти в кухнята“, който грабна голямата награда за режисура от кинофестивала в Кан, и още великолепни заглавия.

Билети за целия фестивал на касата на Фестивален и конгресен център Варна и онлайн: https://shortly.bg/Z553K

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. Проектът се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Вевести.бг е медиен партньор на „Синелибри 2023“.