Стивън Кинг и Ричард Чизмар разказват „Трилогията за Гуенди“

Издателство „Плеяда“ изненада читателите със страхотна новина понеделнишки. „Трилогията за Гуенди“ на Стивън Кинг и Ричард Чизмар излиза на български език в един общ том на 25 ноември.

Години наред в градчето Касъл Рок са се случвали необичайни събития, появявали са се странни посетители, но една история е оставала неизвестна… досега. Стивън Кинг и Ричард Чизмар ще ви я разкажат в ТРИЛОГИЯТА ЗА ГУЕНДИ.

Ето и за какво се разказва в трите отделни книги:

„Кутията на Гуенди“: Животът на дванайсетгодишната Гуенди Питърсън се преобръща, когато загадъчен човек в черно с инициали Р.Ф. ѝ поверява за съхранение махагонова кутия с разноцветни бутони върху ѝ, по един за всеки континент. Кутията изпълнява желания, раздава вълшебни шоколадчета и скъпи старинни монети. Тя обаче може да унищожи всичко на Земята. На дванайсетгодишното момиче е дадена голяма власт: мисия, съпроводена с почти непосилна отговорност. Защото кутията дава, но и отнема.

Във „Вълшебното перце на Гуенди“ нашата героиня вече е авторка на бестселъри и я очаква бляскава политическа кариера. Ала когато разбира, че някой похищава момичета в Касъл Рок и че полицията е в задънена улица, тя се завръща в градчето, за да помогне на местния шериф, а кутията с бутоните се завръща в живота ѝ. Готова ли е да загуби всичко, което е постиг­нала досега?

В „Последната мисия на Гуенди“ злите сили се опитват да се доберат до кутията с бутоните. Сенатор Гуенди Питърсън трябва да я опази на всяка цена, за да не бъде заличен светът. Къде може да се скрие безценната кутия, която, попадне ли в ръцете на толкова могъщи същества, ще се превърне в оръжие, сеещо смърт и разрушения?

Можете да поръчате трилогията ТУК.