Предколеден Моцарт звучи на 27 ноември в зала „България“

Предколеден Моцарт звучи на 27 ноември в зала „България“ от 19 ч., съобщават организаторите. 

Програмата ще бъде дирижирана от Константин Илиевски. Ще звучат произведения като „Дивертименто”, Концерт за флейта номер 1 в сол мажор, в изпълнение на Бертен Д’Оландер, Концерт за цигулка номер 5 със солист Стефан Апроду, както и „Нощна серенада”, смятана за една от най-светлите творби на 18 век със солисти Иван Пенчев и Стефан Апроду.

Изгряващият цигулар Стефан Апроду е лауреат на едни от най-престижните награди в света, е избрал да се качи на сцената със своята цигулка „Страдивариус“, заедно с музикантите от Quarto.

Софийската публика ще наслади на вечният Моцарт, в изпълнение на Стефано Апроду, грабнал първа награда на Международния конкурс за цигулари „Васко Абаджиев“ и носител на международни първи отличия от „Remember Enescu Bucharest International Competition“, „Muse International Music Competition“, „Lira de Aur Suceava“ и „The North International Competition“, и др.

Концерт за цигулка No.5 в ла мажор, познат още като „Турският концерт“, е написан в особено ефирен стил, какъвто Моцарт не е използвал допреди своята серия от концерти за пиано. Солист на това произведение ще бъде Стефан Апроду.

Концерт No.1 за флейта в сол мажор носи атмосферата на елегантен австрийски салон и е емблема в репертоара на всеки флейтист по света, и ще имаме удоволствието да го чуем в изпълнение на Бертен Д’Оландер, със своите приятели от Кваро.

В “Нощна серенада” ще си партнират двамата примариуси на цигулката Стефано Апродо и Иван Пенчев, които очакваме да зашеметят публиката с виртуозност, силно сценично присъствие и изживяна емоция, която ще предадат в залата.

Кварто Квартет е част от ансамбъл, част от Софийска филхармония.