16 г. затвор за Александър, който уби жена си

Окръжният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 16 години „лишаване от свобода“ 32-годишния Александър Пашов, подсъдим за предумишленото убийство на съпругата си Фанка, съобщиха от прокуратурата.

Жестокото престъпление бе извършено на 25 ноември м.г. в пловдивското село Пъдарско. Александър и Фанка, които имат две деца, живеели разделени от около година, но нямали развод. Около 5 часа във фаталната сутрин жената излязла от дома си, за да отиде на работа в индустриалната зона на село Стряма. Фанка трябвало да се прибере около 15 часа. Тъй като това не се е случило, а близките ѝ не могли да се свържат с нея – подали сигнал в полицията.

Няколко часа по-късно в кладенец в Пъдарско криминалистите открили вещи на младата жена. Последвало претърсване на много имоти. По време на издирването и кръгът на заподозрените бързо се стеснил около съпруга, който накрая направил пълни самопризнания и показал къде е скрил тялото на жена си. Така на следващия ден тялото на Фанка било открито в изоставена постройка.

Оказало се, че Александър не е извършил престъплението спонтанно и в момент на гняв, а го е обмислял. Мъжът, с когото Фанка не живеела повече от година, многократно я е заплашвал със саморазправа. Тя дори е била принудена да изостави двете си деца при него и се изнесла да живее у своите родители. Ревнивецът обаче я причакал и я застрелял в незаконен боен пистолет.

Окръжните магистрати постановиха наказанието да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Присъдата обаче не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.