Грейнаха светлините на коледното дърво на София (снимки)

Снимка: Столична община
Грейнаха светлините на коледното дърво на столицата. Тази година елхата на София се намира на новата пешеходна зона в града, пространството при  храма дал името на града „Света София“  и храм- паметника „Свети Александър Невски“.

Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват специално сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда, каза кметът на София Васил Терзиев при запалването на светлините на коледната елха в София в петък вечер.

Моята мечта винаги е била не само домът ми, но и градът да бъде място, в което ние чувстваме, че имаме криле и което ни кара да мечтаем, каза още Терзиев. Столичният кмет подчерта, че е  щастлив, че столичани посрещат началото на коледните празници с един дългоочакван подарък – превръщането на пространството около храма „Свети Александър Невски“ в пешеходна зона. Терзиев  благодари на всички, които са помогнали това да си случи – на предишната администрация на Столичната община и на Столичния общински съвет. Бъдете здрави, бъдете заедно и нека всеки един от нас намира светлината в себе си. София заслужава да блести!, каза още Васил Терзиев.

Снимка: Столична община

В програмата за запалването на светлините на коледната елха на София се включиха  детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение на Елена Сиракова,  интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“.

През целия декември площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Заедно с 10-метрово коледно дърво,  на площада са разположени и   „Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти.

Снимка: Столична община