Торти с украса на паметника на съветската армия вбесиха БСП

Снимки на две торти с украса изображения на паметника на съветската армия провокираха бурно възмущение от страна на БСП в днешния ден.

Тортите са били част от коледните тържества на ДСБ и „Да, България“ – едната е изработена със снимка на стария паметник, който „чака“ да бъде нарязан, а втората е с „глазура“ от разпръснатите съставни части от 8-метровата фигурна група.

Снимките на тортите обиколиха Фейсбук и Х и предизвикаха реакции от представители на опозиционните партии в НС.

„Вижте тази снимка. Това е тортата от новогодишното тържество на ППДБ снощи. Само аз ли виждам нещо сатанинско и античовешко в това нещо? Или греша?“, написа във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В Народното събрание народните представители от „БСП за България“ Георги Свиленски, Иван Ченчев и Атанас Зафиров в Народното събрание поискаха „незабавна оставка за всички политици, които са били на мероприятията на ДСБ и „Да, България“ и са яли торти с формата на нарязания Паметник на Съветската армия“.

Първи снимки от парламентарната трибуна показа Георги Свиленски.

„Тези снимки те сами са си ги качили и се радват с тях. Но най-вероятно вече са ги свалили. Спомняте ли си заместник областния управител на София, който се снима с отрязаната ръката на войника? Тогава предупредихме какво следва. Какво ще е следващото им изпълнение – всички чакаме. Призоваваме за техните оставки, защото тези хора получават заплати от нашите и вашите данъци. Не може те да представляват българското общество. Това са фашисти, варвари и главорези“, коментира Георги Свиленски.

„Ако бяхме нормална държава, каквато претендираме да сме – щеше да има чутовен и грандиозен скандал. Нямаме думи да опишем – българските „демократи“ отрязаха главите на демокрацията. Лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят“, реагира Иван Ченчев.

„Тези хора имат особен фетиш към рязането на глави. Това е логичното обяснение на случващото се. И не само от постовете, те трябва да излязат и въобще от българската политика. Защото днес режат паметници и торти, а утре ще започнат да режат и истински глави“, каза Атанас Зафиров.