“В преследване на вкуса“ с шеф Карла Хол

Photographer: WBD

В новото предаване в HBO Max “В преследване на вкуса“ знаменитият шеф-готвач и автор на бестселъри Карла Хол отвежда зрителите на околосветско приключение. Шеф Хол изследва корените на американската кухня, а любопитството ѝ към едни от най-вкусните ястия на Америка я водят до Гана, Италия, Турция и др. 

Всичките 6 епизода на новия Max Оriginal сериал “В преследване на вкуса“ са налични за гледане в стрийминг платформата HBO Max.

Шеф Хол проследява историята и произхода на ястията, които са проправили пътя на днешната американска кухня. Защото, за да познаваме ястието, трябва да вникнем в историята. В поредицата Карла ще ни покаже как вкусове от целия свят се събират в американската чиния.

В преследване на вкуса“ обединява толкова много мои любими неща – храна, семейство, споделяне, история и пътувания. И което е по-важно, отдава заслуженото на културите, които имат пръст в определено ястие“, казва Хол. „Наистина се гордея с това шоу. Всички участващи в създаването му, включително и аз, вложиха сърцето и душите си в него. Беше прекрасно приключение и нямам търпение да го споделя със зрителите.

В поредицата Карла се гмурка в американските класики като люто пиле и барбекю. В един от шестте епизода тя се впуска в неочаквано млечно приключение, което я води от Съединените щати до Италия и Турция, за да открие произхода на сладоледа. Посещавайки най-добрите места за сладолед в Ню Йорк и Филаделфия, Карла научава уникалните методи за разбиване, които придават на класическия десерт неговата гладка, кремообразна текстура. В Италия пък научава каква е разликата между сладолед и джелато, а в Турция отново е като дете, което си играе с храната си, докато не разкрива уникална съставка, която придава на сладоледа неговата мекота.

Приключенията на шеф Хол не свършват дотук – тя поема към Мексико на тако пътуване и открива как вертикалната скара е помогнала да се създадат така популярните такоси с тънко нарязани парчета мариновано свинско месо. Тя също така изследва как Ямайка е повлияла за оформянето на коричката на пая с пилешко месо, а в Гана опитва пикантния вкус на корените на лютото пиле с шеф Ерик Аджепонг. С всяка хапка във всяка страна, пътуването на Карла подчертава факторите, въздействали на американската кухня.

Поредицата е продуцирана от Fremantle’s Original Productions за Max.

Всичките 6 епизода на “В преследване на вкуса“ са налични за гледане в стрийминг платформата HBO Max.