Сигнал за тежката катастрофа, станала в района на кръстовището на булевардите „Александър Малинов“ и „Андрей Сахаров“, е подаден тази сутрин малко преди 4:00 часа.

По първоначални данни на МВР лек автомобил „Ситроен Ксара“, управляван от 55-годишен мъж, се е блъснал в задната част на изчакващ на зелен светофар лек автомобил „Рено Модус“ с 47-годишен водач.

В резултат на удара е пострадал 47-годишният мъж, който е транспортиран в болнично заведение с тежки травми и опасност за живота.

Установено е, че 55-годишният е шофирал след употреба на алкохол в кръвта и е дал положителна проба за употреба на наркотични вещества.

По информация на БНТ водачът, причинил катастрофата, се е движил по бул. „Александър Малинов“ и е участвал и в друго ПТП. Тестът му за алкохол отчита 1,99 промила, дал е положителна проба за употреба на кокаин.

Разследването на катастрофата продължава.

Преди 4 години при почти идентична катастрофа загина журналистът Милен Цветков. Катастрофата беше причинена на столичния бул. „Черни връх“ от 22-годишния Кристиан Николов, който шофирал под въздействието на наркотици. Автомобилът му се блъсна в колата на Милен Цветков, който е чакал на червен светофар.