Мъж, работил с Мартин Нотариуса: В частния му клуб не ходеха случайни хора

Мартин Божанов Снимка: архив

Девет дни след убийството на Мартин Божанов пред bTV говори човек, работил с него. Той разкрива какъв е бил мъжът с прякор Нотариуса и кой е посещавал частния му клуб.

До 2015 г. свидетелят активно е работил с Мартин Божанов. „Мартин Божанов беше човек, който когато искаше да постигне нещо, нямаше притеснения за начина, по който го постига и беше готов на всичко“, разказва той.

По думите му Божанов често е влизал в пререкания. „Примерно за паркиране е обяснявал как ще си докара няколко джипа „Хамър“, които притежава, и ще блокира всички паркоместа в района“, казва мъжът.

Свидетелят признава, че няколко пъти е влизал в частния клуб за магистрати на Божанов.

„Вътре обстановката беше като за луксозно заведение. Достъпът беше ограничен – само хора с членски карти можеха да влязат. Случайни хора нямаше буквално. Посетителите на клуба бяха с много скъпи коли или с лична охрана и шофьор. Клубът не беше денонощен, но беше денонощно под охрана, като даже имаше изнесени на отсрещната страна на улицата в гаражи, закупени или под наем. Беше направено като помещение за тази охрана“, допълва той.

Той каза, че не е виждал бившия главен прокурор Иван Гешев в частния клуб, нито и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов или поне не е успял да го разпознае. Не е сигурен дали е засичал хора, работещи в съдебната система, тъй като не ги познавал.

Свидетелят каза, че вероятно е виждал политици в клуба, но те не са били „от известните имена“.

„Както казах, там не бяха случайни хора. Виждал съм отпред да спират коли със сирени на таблото, сигнални лампи, виждал съм един-два пъти да спират и коли с дипломатически номера“, допълва той.

По-рано днес стана ясно, че в МВнР има данни, че Мартин Божанов е променил ЕГН-то и името си.

„Но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които той е замесен“, каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

Проверяват се всички обстоятелства около промяната на личните данни.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.