Кръвната проба потвърди: Катрин Йорданова е шофирала след употреба на кокаин

Катрин Йорданова

Кръвната проба на „Мис Силикон“ Катрин Йорданова е потвърдила наличие на кокаин, съобщи Нова тв.

Вчера Йорданова, която само преди седмици се похвали във видео как лети по магистрала „Тракия“ с 256 км/ч, беше спряна за проверка в Студентски град, а полевият тест е показал употреба на кокаин.

23-годишната Катрин Йорданова бе задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство, а днес трябва да се реши ще ѝ повдигнат ли обвинения.

Защитната теза на плеймейтката е, че спортува активно и използва спортни препарати. Това е казала самата тя пред разследващите, както и брат ѝ пред медиите.

„Тя тренира усърдно, спортистка е. В момента тренира бокс и много се съмнявам да е употребявала някакви забранени субстанции“, коментира непосредствено след задържането на Катрин брат ѝ Йордан Йорданов. Тя му казала, че не е виновна.

Малко преди да бъде арестувана, 23-годишната инфлуенсърка публикува в социалните мрежи поредния клип, в който шофира в куп нарушения на закона. Според експерти те са най-малко пет на брой.

„Тя говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Има и още. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата“, поясни Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи пред bTV.

Той коментира, че наказанието за Катрин Йорданова ще бъде много строго и припомни, че за шофиране под въздействието на наркотици се отнема автомобила. „Ако автомобилът не е неин, левовата му равностойност трябва да се плати от реалния собственик. Той ще бъде лишен от шофьорска книжка и ще плати глоба от 2000 лв.“, поясни още Тодоров.

Той поясни, че внасят сигнал в Районна прокуратура – София, защото това е единственият начин да се противодейства на този род опасни прояви на пътя. Според него пътна полиция е с ограничени правомощия, когато става дума за заснети в клип нарушения на закона.

„Назначената експертиза ще докаже, че именно тя е шофирала автомобила. Ще се сравнят татуировките, ще се разгледат и други обстоятелства и факти. Катрин Йорданова може да влезе в затвора за три години“, поясни Тодоров.

От МВР съобщиха вчера, че правят проверка по отношение на два случая, в които жената показва в социалните мрежи как шофира автомобила си в нарушение на правилата за движение по пътищата. От полицията добавиха, че ако се съберат достатъчно доказателства, може да ѝ бъде потърсена отговорност по указа за борба с дребното хулиганство.

Междувременно от Народното събрание информираха, че стикерът, който е заснет на клип на Катрин Йорданова с  шофиране с превишена скорост, е копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента.

На стикера, който се вижда на автомобила на Катрин, има надпис „Република България – Народно събрание“.

„Пропуските на личните автомобили на депутатите важат само за спиране на паркинга на Народното събрание. На тях има обозначен пореден номер, име и фамилия на народния представител и номер на автомобила“, посочват от парламентарния пресцентър.