Зеленски покани Доналд Тръмп на фронтовата линия

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за обширната им военна помощ досега и се обърна директно за подкрепа и към бившия президент Доналд Тръмп по време на речта си днес на Мюнхенската конференция по сигурността, предадоха ДПА и БТА.

Зеленски не засегна пряко настоящата блокада на по-нататъшната помощ за Украйна от страна на американските републикански политици в Конгреса, въпреки че планира да се срещне с лидерите на Конгреса по време на срещата в Мюнхен.

Зеленски изрично покани Тръмп – който неведнъж е изразявал скептицизъм относно по-нататъшната подкрепа на САЩ за Украйна – да посети страната му и да се запознае с нейната битка срещу руската инвазия.

„Ако г-н Тръмп иска да дойде, аз съм готов дори да отида с него на фронтовата линия“, каза Зеленски. „Трябва да покажем на хората, които вземат решения, какво означава това. Истинска война – не в Инстаграм, истинска война“.

Зеленски също така заяви, че всички други американски политици също са добре дошли.

„Аз го каня публично, но това зависи от неговите желания, разбира се“, каза Зеленски за поканата си към Тръмп. „Ние сме готови.“

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.