Борис Бонев: Три месеца БСП, ИТН, „Синя София“ и „Възраждане“ бяха против ГЕРБ и изведнъж се оказаха в сглобка

Борис Бонев Снимка: bTV

В момента, в който се формират официално комисиите в СОС със законно избрани председатели, бюджетът на София трябва да започне да се гледа, каза пред БНР общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев, лидер на „Спаси София“.

„Три месеца от БСП, ИТН, „Синя София“ и „Възраждане“ твърдяха, че трябва да има ревизия на управлението на ГЕРБ, че те са най-големият враг и че не може да продължи моделът на предишното управление. Всички казваха, че са против модела „ГЕРБ“ и ще се борят да няма сглобка в София. Но какво се случи накрая? Те се оказаха в сглобката, избирайки и настанявайки хора на ГЕРБ на най-важните комисии в Общинския съвет, откъдето минават и парите на софиянци, и решенията за общинската икономика“, обясни Бонев.

По повод на обвинения, че в СОС ПП-ДБ-СС са в сглобка с „Възраждане“, тъй като и двете групи общински съветници са напуснали заседанието, на което са били разпределени комисиите, той уточни, че когато групата на ПП-ДБ-СС е напуснала залата, от „Възраждане все още са били в залата.

„Сглобката, която се получи в СОС е индикация за нещо много по-опасно, което ще дойде скоро, това са конкурси, в които заради новото мнозинство ще бъдат назначени на ръководни длъжности отново хора, приближени до бившето ръководство на столицата“

Борис Бонев отговори и на обвиненията, че общинските съветници от ПП-ДБ-СС са спирали тока по време на вечерното заседание на СОС, като обясни, че има таймер, който автоматично гаси осветлението в сградата в 21 ч. през зимата и в 22 ч. през лятото, и това е било въведено като механизъм по времето, когато Георги Георгиев от ГЕРБ е бил председател на СОС:

„Той сега е човекът, който пръв започна да ни обвинява, че сме гасили тока. Това е пример как от нещо толкова елементарно и битова, опонентите ни от ГЕРБ се опитват да направят манипулация, за да ни обвинят, че правим нещо грешно или крием някаква информация, или че правим нещо на тъмно. Истината е, че те се договориха на тъмно“.

По думите на Бонев по време на предварителни преговори е имало постигната договореност БСП да имат председатели на комисиите по транспорта и здравеопазване, а ГЕРБ да получат комисиите по икономика и образование:

„Да се твърди, че ние сме поискаме всичко и те са ни наказали е несериозно. Те са стари кучета в занаята. Аз видях версията на доклада, който Карлос Контрера внесе след началото на заседанието, в нарушение, което е една от причините областният управител да върне решението, странното разпределение в този доклад аз го видях на компютъра на Прошко Прошков 5 часа по-рано“.

Борис Бонев беше категоричен, че става дума за предварителна договорка между ГЕРБ и БСП, ИТН и „Синя София“:

„Въпросът е какво получиха всички те, за да се сдружат. … Дължат обяснение защо станаха част от модела „ГЕРБ“.

Надявам се публичният натиск срещу извратената сглобка в СОС да е довел до омекване и размишляване в тези партии преди преразглеждането на избора на комисиите, каза лидерът на „Спаси София“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.