„150 първи думи“ – логопедът Клеър Дейвис съчетава уроците и игрите в нова детска книга

Логопедът и езиков терапевт Клеър Лейтис Дейвис съчетава в уроци и игри в книгата „150 първи думи“ (с логото на издателство „Труд“). Книгата е двуезична – на български и английски език, перфектен подарък за ново бебе – и нови родители. 

Уникалното издание със занимателна и образователна цел включва 150 думи и фрази, вплетени около времето за хранене, времето за игра, времето за лягане и други ежедневни рутинни дейности. Под уверената ръка на говорния експерт Клеър Лейтис Дейвис можете да направите своеобразно пътешествие, като следвате девет бебета през ежедневието им. Обличането, времето за хранене, времето за игра, времето за къпане и други се превръщат във възможности за бебетата и малките деца да научат нови думи и фрази още от най-ранна възраст, да стимулират изказа им и желанието им за говорене. 

Децата учат езика от своите родители и роднини. Изследванията показват, че малките деца научават думите най-лесно, когато родителите и учителите в яслата или градината използват отделни думи и кратки фрази, за да разкажат и опишат какво правят децата през деня. Включването на тези кратки описания в ежедневието и игровите дейности на детето са лесен начин родителите да насърчат говоренето“, казва Дейвис в предговора към изданието. 

А родителите могат да помогнат с проговарянето, задавайки лесни въпроси към снимките, показани по страниците, като например: “Къде е патицата?” или “Кой тича?”. След това могат да насърчат детето да посочи подходящата картинка. Използването на лесни изрази с много изразителност, докато общувате с детето си, създава връзка за цял живот.

Книгата е пълноцветна, картонена, обезопасена за малкия читател. При отпечатването ѝ са спазени всички норми за безопасност, както и използването на безвредно мастило.

Можете да откриете книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.