3-годишни деца избягаха от детска градина

Снимка: Пиксабей, архив

Три 3-годишни деца избягаха от столична детска градина, предаде bTV. Случайни граждани ги върнали в детското заведение, след като ги срещнали на Кооперативния пазар в жк „Люлин“ в понеделник около 9:30 часа.

Всичко се е случило в рамките на 5-6 минути, увери директорката на детската градина Дочка Мичева. По думите ѝ е направено всичко възможно те да бъдат върнати невредими.

„Децата са били вътре. И за мен е загадка как са излезли. Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече“, разказа Мичева.

Директорката се е свързала с администрацията на район „Люлин“ и с родителите на децата. По думите ѝ в социалните мрежи историята е „украсена“.

Дочка Мичева посочи, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

„При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори“, заяви директорката.

Баща на дете в същата градина се застъпи за педагозите, които работят там и изрази мнение, че са стойностни хора с дългогодишен опит. Той каза, че няма информация да има притеснени родители, които да не искат да пуснат децата си. За тях е важно да разберат какво ще последва, за да не се повтори този случай.

„За нас санкциите по-скоро са последваща мярка и въпросът не е как се е случило, а защо. За съжаление, имаме информация, че това не е първият случай на територията на общината. Имаме информация и за други подобни случаи. За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора“, каза бащата.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.