Бой в грузинския парламент

Грузинският депутат Александър Елисашвили от опозиционната партия „Граждани“ влезе в сблъсък с Мамука Мдинарадзе, лидер на парламентарното мнозинство, по време на обсъждането на проектозакона за чуждестранните агенти.

Мдинарадзе отговаряше на въпроси на депутати по време на заседание на парламентарната комисия по правни въпроси, която разглеждаше законопроекта на първо четене. Изведнъж към него се приближи Елисашвили и го удари с ръка по главата. Към схватката се присъединиха и други депутати. Заседанието на комисията беше прекъснато. Наложи се квестори да изведат Елисашвили от заседателната зала.

Пред парламента се бяха събрали няколкостотин протестиращи против приемането на закона за чуждестранните агенти, критикуван от западните държави, предаде Ройтерс.

Управляващата партия „Грузинска мечта“ заяви по-рано този месец, че ще въведе отново законова норма, изискваща от организациите, които получават средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти, ако не искат да бъдат глобявани. Това се случва 13 месеца, след като протестите принудиха управляващите да отложат този план.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.