Антонина Цанкова е една от сънародничките ни, които се намират в Дубай.

Тя е част от групата българи, общо около 80 човека. Трябвало е да кацнат у нас около 20:00 часа в сряда. Вече 11 часа сънародниците ни стоят на летището, разказа жената пред Нова тв.

На място консулът на България посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода, съобщава Нова телевизия.

Българката разказа в ефир, че по време на наводненията такситата в Дубай искали космически суми за превоз, които варирали между 350 и 600 лв. Налагало се дори туристите да наддават, за да се качат в такси. Метрото също било под вода.

 

Летището в Дубай все още не може да се възстанови след смъртоносните бури в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив.

Пороите предизвикаха наводнение на самолетните писти и хаос на второто по натовареност летище в света. От ръководството призоваха пътниците да не идват на аерогарата, ако не е крайно наложително.

Днес беше възобновено приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чуждестранни превозвачи, но трафикът продължава да е силно нарушен. Според властите в Обединените арабски емирства това са най-проливните валежи от 1949 г.