Красимира Трифонова пред съда: Нямам нищо с убийството, Пейо ни обичаше

Красимира Трифонова

Софийският градски съд отказа да измени мярката за неотклонение на 54-годишната Красимира Трифонова, обвиняема за жестокото убийство на зет си Пейо Пеев. 

44-годишният мъж бе убит в колата си на 18 януари на улица „Елемаг“ в столичния квартал „Изгрев“. Там той отишъл, за да се срещне с 33-годишната си съпруга Габриела Пеева-Славова. Двамата имат 6-годишен син, а няколко месеца преди убийството Габриела родила второ момченце. То било записано на името на Пейо, въпреки че ДНК анализ вече показа, че не той е биологичният баща. Именно заради разногласия по отношение на децата била уговорена срещата между Пейо и Габриела. Когато мъжът отишъл на адреса обаче в колата се качили съпругата му и майка ѝ.

Ден по-късно тялото на Пейо бе открито в лекия автомобил, оставен от майката и дъщерята край хижа „Алеко“ на Витоша. При извършената в Съдебна медицина аутопсия на 44-годишния мъж е установено, че причина за смъртта му е „остра сърдечно съдова и дихателна недостатъчност“ и съответно „механична асфиксия“ от притискане на шията, т.е. мъжът е бил удушен.

Преди две седмици съдът промени мярката за неотклонение на Габриела Пеева.

Днес майка ѝ бе доведена в съда през вътрешен вход, като бе скрила лицето си с маска, вдигната до очите.

Пред магистратите Красимира Трифонова заяви, че е невинна.

„Не съм извършила деянието. Нямам нищо общо със смъртта на Пейо Пеев. Той беше мой зет. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила“, заяви тя.

54-годишната бивша консулка в Тайланд разказа и за нощта на убийството. „Във въпросната вечер разхождах кучето си, говорих с моя съседка. Не съм влизала в автомобила. При задържането бях в шок. Не знам какво съм писала и подписвала. Никога през живота си не съм извършвала нарушение. Няма да се укривам“, посочи Трифонова.

Жената уточни, че има животозастрашаваща хипертония и се нуждае от специализирано лечение.

„Задържането ми се използва за разграбване на личното ми имущество чрез заплахи за убийство. Моля за снизхождение, безпристрастност. Моля за по-лека мярка“, призова още тя.

Според адвоката ѝ, в рамките на ареста, Трифонова е станала жертва на психически тормоз. Защитникът поиска да ѝ бъде изготвена нова медицинска експертиза.

Прокуратурът по делото Виолета Желева заяви, че няма причина да се прави нова епикриза, тъй като Красимира Трифонова скоро е била под лекарско наблюдение.

Магистратите не я съжалиха и я оставиха за постоянно в ареста. Съдът се мотивира, че има данни, според които може да се направи предположение, че Трифонова е извършила това, за което е обвинена. Освен това, може да се смята, че ако е на свобода, тя може да извърши престъпление.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативен съд на 21 май.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.