Четем „Заветът на водата“ на Абрахам Вергезе

„Заветът на водата“ на Абрахам Вергезе е най-новият роман, който излезе с логото на издателство „Лабиринт“.

Написан на красив език, просмукан с тънко чувство за хумор и дълбоки чувства, „Заветът на водата“ е сред  най-красивите и увлекателни романи, издавани в последните години.

Веднага след публикуването си „Заветът на водата“ на Абрахам Вергезе се превръща в абсолютен бестселър. Южна Индия, семейни тайни, пагубни страсти, целебна мъдрост и още много човешки истории, вплетени в историята на страната.

Действието на романа се развива от 1900 до 1977 г. в Керала на Малабарското крайбрежие в Индия и обхваща три поколения от семейство, застигнато от зловещо проклятие: по един човек от всяко поколение умира от удавяне, а в Керала водата е навсякъде.

В началото на ХХ в. едно дванайсетгодишно момиче поема с лодка, за да се омъжи за човек на четиресет години, когото ще види за пръв път. Оттук започва удивителният живот на младата жена, през който ще станем свидетели на какви ли не промени и който е изпълнен с радост и победи, но и с тегоби и загуби.

В романа няма отрицателни герои, всички психологически драми и трагедии са вместени в делничния бит и не го разрушават, както всъщност е и в истинския живот. Семейната сага е замислена като възхвала на майката, на жената и великата ѝ мъдрост и сила. И след като я прочетем, оставаме с усещането, което носим още от детството: че нашият свят се крепи именно на любовта към живота, на състраданието и съпричастността.

„Заветът на водата“ от Абрахам Вергезе

Можете да откриете „Заветът на водата“  в книжарниците и ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.