Кристина Белчева представя поетичната книга на Нели Горанова „Като тиха въздишка“ на 28 май

На 27 май излиза от печат поетичната книга „Като тиха въздишка“, събрала откровенията на Нели Горанова. Бутиковото издание е с твърди корици и чудесни илюстрации, подходящ подарък за различни поводи.

Премиерата на книгата ще се състои на 28 май, вторник, от 18:00  ч. в Софийска градска художествена галерия на ул. „Ген. Гурко“ 1 в присъствието на авторката. Модератор на събитието ще бъде актрисата Кристина Белчева.

„Като тиха въздишка“ (52 стр., твърди корици, цена: 20 лв.) съдържа съкровени и вълнуващи стихове в класически стил, които отразяват вътрешния свят на Нели Горанова, реактивността ѝ към редица наболели обществени проблеми, пресъздадени през чувствения свят на дълбока сетивност. Стиховете се отличават с красива тъга, нежност и дълбока искреност, които карат читателя да съпреживее емоцията.

Илюстрациите на художничката Бояна Петкова хармонират със стиховете и пресъздават настроението на съдържанието, но с изразните средства на изобразителното изкуство.

Ето какво казват за книгата колегите:

Поетесата Нели Горанова сега ни изненадва приятно със своята нова стихосбирка „Като тиха въздишка”. Читателят ще има възможност да оцени по достойнство тихия и нежен лиризъм на нейните поетически изповеди: стихове за любовта, приятелството, за неспокойното ни всекидневие. Искрени стихове за споделения забързан пулс на днешния ни ден.

Георги Константинов

Предупреждавам ви, че когато прочетете тези стихове, ще се връщате на някои от тях, ще откривате свои въпроси и копнежи, припомняйки си отдавна забравени отговори. Ще усетите нежната прегръдка на една истинска жена.

Михаил Белчев

Нели Горанова е пряма и откровена в своята поезия. А това е безспорен знак, че стиховете ѝ ще намерят своята аудитория. Тя се вълнува от редица наболели обществени проблеми, но в същото време нежно ни потапя в своя безкрайно чувствен свят на женската сетивност. В тази поетична книга читателят ще изкачи стъпалата на нейната обич.

Балчо Балчев

Нели Горанова
Като тиха въздишка

Нели Горанова е родена в гр. Берковица, област Монтана. Завършила е средното си образование в София, а висшето – в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, специалност „педагогика”.

Работила е като учител, педагог-психолог, организатор на културни събития, директор на детско заведение, главен редактор на издателство за детска литература „Слънчо”. В момента е главен експерт „Театри” в дирекция „Култура” на Столичната община.

Автор е на десет книжки за деца, две детски пиеси („Мартенска приказка“ и „Лудият часовник“), множество сценарии за детски събития и текстове за детски песни, поезия. Редактирала е поетични книги и проза.

Горанова е създател на Националния конкурс за детска авторска приказка „Ще ти разкажа приказка” на Столичната община.

Член на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти.

Можете да откриете книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.