Спортното министерство започва проверка на тотото

Министерството на младежта и спорта счита за недопустимо, че не беше уведомено от ръководството на Българския спортен тотализатор за проблема с Централната компютърна система, който продължава вече трети ден, коментираха от ведомството. 

Услугите на сайта на Българския спортен тотализатор са недостъпни, но него е изписано единствено съобщението „Планирана профилактика; Поради техническа профилактика сайтът за ОНЛАЙН залагания няма да работи до 23 май 2024 г. Възможни са извънредни прекъсвания и извън посочените дни и часове“.

След сигнал от граждани ММС изпрати запитване до ръководството на тотализатора за естеството на проблема, като получения отговор считаме за много закъснял, заявяват от министерството.

ММС смята за недопустимо също, че Българският спортен тотализатор не е уведомил по никакъв начин обществеността за създадения проблем през последните три дни, което е предпоставка за сриване на доверието в тази толкова важна за българския спорт институция.

Наложи се дори министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния директор Георги Тарлеков, за да бъде запознат с проблема, заявяват от министерството.

След срещата министърът разпореди проверка на Българския спортен тотализатор.

За проблемите на тотото бе съобщено единствено на сайта на БСТ, който при това не работеше на оригиналния си адрес toto.bg и желаещите трябваше да търсят път към алтернативния info.toto.bg.

На страницата има две съобщения от 21 май. Едното е за планирана профилактика, заради която сайтът за „онлайн залагания няма да работи“, а другото – за подмяна на основно оборудване, като и в двете пише, че това ще продължи до същия ден – 21 май.

Вчера (22 май) е пуснато друго съобщение – че БСТ е възстановил „приема и обработката на залози наземно в тото пунктовете и партньорската мрежа“, но онлайн на toto.bg все още не може да се приемат и обработват залози.

Днес, след срещата с ръководството на ММС, отново на сайта си тотализаторът се извини за причинените неудобства и увери, че пази резервни копия на залозите. „Всички печалби на участници ще бъдат обработени и изплатени съгласно действащите игрални условия и правила на провежданите игри“, пишат още от БСТ.

Настоящото ръководство на спортния тотализатор бе назначено през август 2023 г. от предишния министър на спорта Димитър Илиев.

Изп.-директор Георги Тарлеков е бивш кандидат кмет на ГЕРБ в столичния жк „Люлин“. В ръководството са още Петър Пейчев и Рада Гьонова, която е дългогодишен служител на БСТ.

От Българския спортен тотализатор също излязоха с позиция 

От Българския спортен тотализатор излязоха с позиция относно техническите проблеми, които през последните три дни попречиха на нормалната работа при приемането на фишовете за различните игри.

„Уважаеми клиенти,

Бихме искали да поднесем нашите извинения за създалите се временни затруднения при обработката на залози за игрите на Български спортен тотализатор. Възникването им беше обосновано от планирана техническа профилактика. Приемането и обработката на наземни залози за числовите лотарийни игри и игрите със залагания върху резултатите от спортни състезания, както и продажбата на талони за участие в моментните лотарийни игри са напълно възобновени.

Български спортен тотализатор обработва и съхранява данните за всички направени залози в своята централна компютърна система, като същите са подсигурени надлежно – чрез създавани активни и архивни резервни копия. В тази връзка уверяваме, че данните и информацията са напълно защитени и тяхната сигурност и изискуема обработка са абсолютно подсигурени и некомпрометирани. Всички печалби на участници ще бъдат обработени и изплатени съгласно действащите игрални условия и правила на провежданите игри. Благодарим за разбирането и за установеното доверие, които са изключително важни за нас, в подкрепа на българските спорт и култура.“

1 Коментар

  1. От 7-8 години не играя тото, откакто смениха софтуера! Преди това играх дълги години, имах 3 петици, много четворки и почти във всеки тираж тройки! Говорим за 6 от 49, другите ги нямаше! Та, откакто смениха софтуера печалбите спряха, наблюдават се по 2, 3 и 4 последователни числа в една комбинация. Няма такава вероятност, навремето се случваше рядко! Ето защо не играя тото!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.