Снимаха възпитателка в детска градина да бие и скубе деца

Клипове, в които възпитателка от Иновативна детска градина „Фантазия“ във Велинград, скубе, бие и малтретира деца, бяха разпространени в социалните мрежи вчера. 

Родители са разпознали жената от видеото. Петър Томанов, баща на едно от малтретираните в клипа деца, разказа пред БНТ, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

„Казах на леличката, която е там, но те само отричат. Казват, че между децата си стават тези спорове и накрая получих клипа, който сте гледали. Детето ми не е толкова голямо и не е от разговорливите, но на няколко пъти обяснява, че щял да слуша, защото „леля Нели нямало да го затваря в тоалетната“.

На няколко пъти бащата търсил директорката на детската градина, но кабинетът ѝ постоянно бил заключен. „Все отсъства някъде по работа. Аз искам да си изместя детето в друга група, но не мога да го направя, защото постоянно я няма. Други родители също са се оплаквали, казват, че и те са откривали белези по телата на децата си и все са им казвали, че децата се бият“.

Велинградчани са силно възмутени и призовават институциите да вземат мерки. За днес е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, но и от други детски заведения в града.

Кметът на Велинград Костадин Коев е издал заповед за съставяне на комисия, която да извърши проверка по случая.

Бояна Сестримска, главен специалист „Връзки с обществеността“ в Общината, каза пред БТА, че на провеждащата се в момента сесия на Общинския съвет има десетина човека, които искат да изразят своя протест срещу случилото се. На заседанието присъства и директорът на детското заведение Мая Якимова.

От Апелативната прокуратура в Пловдив по-късно днес ще предоставят информация по случая.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.