„Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката“ на Мичико Аояма: Най-добрата feel good книга за 2023 г. според Washington Post

„Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката“ на Мичико Аояма е най-новото заглавие на Locus под марката Ink, което излезе на български език и се превърна в истински хит на Пролетния панаир на книгата.

„Най-добра книга на годината!“, категорични са от Time.

Най-добрата feel good книга за 2023 г. според Washington Post.

Вдъхновяващ японски бестселър за магията на библиотеките и силата на книгите.

За почитателите на „Среднощната библиотека“. Този очарователен японски роман показва как перфектната препоръка за книга може да промени изцяло живота на читателя.

Стопляща сърцето книга за почитателите на Мат Хейг, Фредрик Бакман и „Котаракът, който спасяваше книги“.

Какво търсите?

Това е въпросът, който най-загадъчната библиотекарка в Токио − Саюри Комачи − задава на всеки читател. Като повечето библиотекари, Комачи е прочела всички книги по етажерките наоколо, но освен това има и удивителната способност да надзърта в душите на читателите. Комачи усеща какво точно търси в живота всеки, прекрачил прага на библиотеката, и му препоръчва книга, която дори той не подозира, че ще му помогне.

Всеки посетител идва в библиотеката на различен етап от професионалния си и личен живот − от продавачката, неудовлетворена от работата си, до майката, която копнее да бъде редактор. Разговорите им със Саюри Комачи − и изненадващата книга, която тя препоръчва на всеки от тях − ще променят живота им.

Със стоплящи душата очарование и мъдрост, Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката е ода за магията на библиотеките, за приятелството и чувството за общност, подходяща за всеки, който някога е имал чувството, че буксува в живота и се нуждае от мъничко вдъхновение.

Библиотека. Колко хубаво звучи тази дума. Така успокояващо. Отново се чувствам като студентка. Библиотека… Имам ли право да взимам книги?

Ето и няколко отзива за книгата:

„БЛАГОДАРЯ на този вдъхновяващ, изпълнен с надежда роман. Разсмя ме, разплака ме и ме утеши.“ – Daily Mail

„Признание за преобразяващата сила на книгите и библиотеките.“ – Irish Times

„Чудновато късче добра литература, което можете да препоръчате на всеки.“ – Mail on Sunday

„Удоволствие от началото до края, тази книга те кара да чувстваш, че всичко е възможно.“ – Уенди Холдън, Daily Mail

„Очарователен роман преклонение пред преобразяващата сила на книгите и библиотеките.“ – Irish Times

„Романът е безспорно вълнуващ, а действието в него е провокирано от един прост въпрос, задаван отново и отново от необикновената библиотекарка госпожа Комачи. Въпросът често довежда героите на Мичико Аояма до ръба на сълзите; и не само героите ѝ, но и читателите. Това е големият въпрос на библиотеката, на книжарницата, а може би и на живота: Какво търсите?“ – New York Times

„Ако това, което търсите, е достоверен поглед към съвременния живот в Токио, подправен с щипка причудливост, ще намерите идеалното попадение в този стоплящ сърцето роман.“ – Japan Times

„Има особен вид магия в това да препоръчваш книги на други хора и Мичико Аояма я улавя перфектно тук. Наситена с вълшебство; истинско утешително четиво.“ – CULTURE FLY

Мичико Аояма е родена през 1970 г. в префектура Аичи, Хоншу, Япония. След дипломирането си започва работа като репортер в японски вестник в Сидни, след което се връща в Токио и започва работа като редактор на списание.

Книгата е включена в списъка на номинираните за Наградата на японските книжари и моментално се превръща в бестселър. Преведена е на повече от двайсет езика. Аояма живее в Йокохама, Япония.

Можете да откриете книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.