Чобанова: Ако в неделя не отидем да гласуваме, директно ще повлияем на изборните резултати

Йорданка Чобанова

„Ако в неделя всички ние не отидем да гласуваме, то директно ще повлияем на изборните резултати и то не в посоката, в която всички ние бихме искали Европейският съюз да се развива, защото ще оставим другите да решат вместо нас бъдещето на властта в Европа.“

Това каза Йорданка Чобанова – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, в Националния пресклуб на БТА в София. Тя участва в представянето на проучване на Центъра за изследване на демокрацията.

Нека всички да бъдем бдителни спрямо манипулациите за ЕС. Когато говорим за манипулации, нямам предвид критикуването на европейските политика. Критичните гледни точки спрямо ЕС са полезни и те са задължителен елемент в предизборната кампания, коментира Чобанова. Полезно е да има дебати, да спорим, но нека това се базира на конкретни и точни факти и данни, добави тя.

Наближава денят за размисъл преди съдбоносни европейски избори и това е подходящ момент да се обърна към българските граждани активно да упражнят правото си на глас, каза още тя. Нека в неделя всички ние да не пропуснем този исторически момент за Европа, да кажем нашето мнение, да изберем политическите представители, защото по този начин проектираме политическото бъдеще на Европа, заяви Йорданка Чобанова.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.