„Вера и далавера“ от проф. Александър Кьосев с премиера на 14 юни

Издателство „Колибри” кани читателите на премиера на сборника „Вера и далавера. Есета и анализи, простотии и разкази 2000–2024“ от проф. Александър Кьосев, която ще се състои на 14 юни, петък, от 18:30 ч. в „Каза Либри“ на ул. „Цар Асен“ 64.

Специално участие в събитието ще вземат Валентин Калинов, Райко Байчев и Иван Ланджев.

Сборникът обхваща кратки публицистични текстове, писани по различни поводи в периода 2000–2023 г. Стилът е понякога сериозен и тъжен, друг път – весел, игриво интелектуален. Някои от текстовете са по-дълги и рефлексивни, други са по-къси и закачливи, а жанровият им спектър варира от статии и есета до разкази и кратички иронични „симпли“ в социалните мрежи. Хоризонтите са главно български, но се обсъждат и глобални проблеми; на фокус е настоящето, но има и текстове, натежали от минало. Огромното многообразие от теми неизбежно минава през личната перспектива на автора. Затова „Вера и далавера” няма претенции за научност – съставена от разноцветни свидетелства, тя е нещо като мозаечна картина на прехода – както на последните 25 години, които заедно преживяхме, така и на криволичещата индивидуална съдба на своя автор.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Създаване“, 2023.

Можете да откриете книгата ТУК.

 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.