Председателят на Върховната рада на Украйна поздрави Рая Назарян за избирането ѝ за председател на НС

Рая Назарян Снимка: Пресцентър на НС

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук поздрави Рая Назарян по повод избирането й за председател на 50-ото Народно събрание и изрази надежда отличното сътрудничество между парламентите на двете страни да продължи да се развива и задълбочава.

Председателят на украинския парламент е първият председател на парламент на друга държава, който поздрави лично новия председател на Народното събрание.

Във видеоконферентния разговор Руслан Стефанчук отбеляза признателността на украинския народ за непоколебимата подкрепа на България не само за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, но и за интеграцията на страната в ЕС. Ценим високо всичко, което българският парламент направи за Украйна, добави той.

Ние подкрепяме Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява  правото си да избира своите собствени гаранции за сигурност и път на развитие, подчерта Рая Назарян. Тя посочи, че България е сред най-силните и активни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Украйна. Очакваме с нетърпение първата Междуправителствена конференция с Украйна, която ще се проведе през следващата седмица и ще постави началото на преговорите за присъединяване към ЕС, отбеляза председателят на парламента. Рая Назарян изрази готовността на българските парламентаристи да споделят своя опит от процеса на европейска интеграция и поздрави Украйна за значителния напредък в изпълнението на ключови реформи – впечатляващо постижение на фона на продължаващата пълномащабна военна агресия на Русия.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.