Делото за убийството на Димитър Малинов: Оставиха в ареста близнаците от Цалапица

Съдът остави без уважение искането на защитата на Борислав и Валентин Динкови за промяна на мярката за неотклонение и те остават в ареста. Те са обвинени в лично укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев, сочен за убиец на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица.

„Те са близо година с тази тежка мярка и ако съдът постанови по-лека, няма да са налице опасност от укриване или извършване на друго престъпление. Продължаването на по-тежката мярка смятам за репресия“, аргументира се адвокат Светлана Званчева, защитник на близнаците.

Борислав и Валентин подкрепиха казаното от адвоката си, като допълниха, че искат да им бъде постановена мярка за неотклонение „домашен арест“, предаде БТА.

След като изслуша страните, съдът счете, че опасността подсъдимите да се укрият и да извършат друго престъпление не е отпаднала, поради което отхвърли искането. Последваха радостни възгласи и аплодисменти от страна на близки, роднини и приятели на загиналия Димитър.

Преди началото на заседанието приятели и роднини на убития младеж от Цалапица излязоха на пореден протест пред сградата на Съдебната палата в Пловдив. Те отново настояват за промяна на обвинителния акт, като са на мнение, че близнаците трябва да бъдат привлечени под отговорност за съучастие, а не укривателство.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е бил видян.

Делото беше отложено за 10 септември от 9:30 часа.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.